Afgelopen weekend heeft het Alkmaarse Odysseus overtuigend de landstitel gewonnen. In de finale werd titelverdediger Viking Venlo verslagen. Het play-offs weekend begon met een valse start voor de Alkmaarders; in de eerste wedstrijd werd juist met 4-3 verloren van Venlo. In de daarop volgende wedstrijden liet Odysseus echter geen punt meer liggen en plaatste zich overtuigend voor de halve finales. In de halve finale tegen promovendus Deventer, dat zich verrassend ten kosten van Michiel de Ruyter en Rijnland plaatste voor de laatste vier, was Odysseus veruit de beste. Met maar liefst 8-1 werd Deventer naar de strijd om het brons verwezen. Vervolgens was het Alkmaarse team ook de bovenliggende partij tegen Venlo. Viking had zich in een thriller van een halve finale geplaatst voor de eindstrijd. In de verlenging werd het Haarlemse Trekvogels met 5-4 verslagen. In de finale was de pijp echter leeg bij het team uit Venlo. Odysseus won met overmacht (5-2). Deventer legde beslag op het brons door Trekvogels met 4-3 te verslaan.

Alle uitslagen en eindstanden van het NK, vind je hier: Nederlands Kampioenschap kanopolo 2024 – kayakers.nl

Europese Clubkampioenschappen
Zowel Odysseus als Viking Venlo mogen zich nu opmaken voor de strijd om de Europese titel voor Clubteams. Deze wordt komend weekend – 14 en 15 september – gespeeld in het Italiaanse Bacoli nabij Napels. Odysseus is in de eerste ronde geplaatst in een uitdagende poule met het Italiaanse Chiavari, Neptun uit Denemarken en het Poolse Kaniow. Meervoudig winnaar Chiavari is de grote favoriet in de poule. Venlo zit in de poule met favoriet Liverpool, Thurgauer uit Zwitersland en het Zweedse Linkoping. In de Damesklasse wordt Nederland vertegenwoordigd door KV Keistad (Amersfoort) en HWC Helmvaarders (Helmond). Keistad kent een loodzware poule met topteams uit Spanje (Pintarense), Zwitersland (Zurich), Engeland (East End) en Duitsland (Essen). Helmvaarders mag aan de bak tegen Duisburg, het Franse Acigne, het Italiaanse Rovigo en het damesteam van Neptun uit Denemarken.

Categorieën: Nieuws